Menü

21 Şubat 2014 Cuma

Çocuklarda Kekemelik ve Tecrübem

         Çocukları kekeleyen ya da konuşurken takılan anneleri çok iyi anlıyorum. Oğlum 1,5 yaşındayken çok güzel cümle kurup konuşurken birden takılmalara,kelimeleri zorlanarak söylemeye başladı.İlk önemsemedim dikkat çekmek istiyor herhalde dedim. Ama günler geçtikçe ilerlemeye başladı.Çevremdeki herkes geçer çok üsteleme herkeste olabilir diyordu. Ama ben günler geçtikçe üzülmeye başladım.En son abisiyle oynarken kelimeyi söylemeyip ağlamaya başlayınca artık yardım almam gerek dedim.
       İlk önce çocuk pedagoğuna götürdüm gelişimsel bir probleminin olmadığını 1 sene beklememizi ve eğer geçmezse KBB uzmanına başvurarak dil terapi bölümüne başvurmamızı istediler.Ama 1sene benim ve oğlum için inanılmaz uzun bir süreydi. O öyle zorlandıkça benim ömrümden ömür gidiyordu. Birde üstüne çevredeki duyarsız düşüncesiz insanların kelimeleri eklenince iyice bunalıma girmiştim.
     "Aaaa bu çocuk kekememi yazıkk!
     "Ailenizdemi var düzelir belki!

    Bu ve bunun gibi nice saçma sapan laflar duydum. Özel bir merkezden randevu aldım daha sonra. Gittik görüşmeye 1 ay için 3000 tl gibi fiyat çıkardılar bize. Ama düzelme garantisi %100 vermiyorlar.Yinede gözüm görmüyordu yeter ki oğlum normal akıcı konuşmasına dönsün istiyordum.

  Bu arada hiç boş durmadım sürekli netten araştırmaya başladım derken mersin kekemelik diye bir yer buldum.Doktoru Veysel Kızılboğa 'dan herkes övgüyle bahsediyordu.Veysel bey sırf bu işle uğraşıyor ve birhayli iyi eğitim almış biriydi.


yeni-merkek-banner

http://www.mersinkekemelik.com/



 Hemen telefona sarıldım ve durumuzu anlattım. Mersine gelme gibi bir şansımızın olmadığını ama durumumuzun bizim için çok yıpratıcı bir hal aldığını anlattım.
  Veysel bey öncelikle beni sakinleştirdi ve yapmam gerekenleri anlattı. Öncelikle 1er haftalık yapacağım şeyleri söyledi ama bizimle irtibatı hiç kesmedi. 1ay dolmadan oğlumda ilerleme başladı.Ama ben peşini bırakmadım.Sıkı bir çalışma ve Veysel beyin desteği ile o bunaltıcı,yıpratıcı süreyi 2ay gibi bir sürede tamamen atlattık. Oğlum artık eskisi gibi akıcı düzgün konuşmaya başladı. Bu benim için bir mucize. Hatta çevremdeki herkes "bravo nasıl yaptın" demeye bile başladı.
 

    Şimdi kimin konuşurken zorlanan çocuğunu görsem hemen müdahale etme isteğim doğuyor.Birde Veysel beyi öneriyorum. Allah ondan razı olsun.

   Alttaki linkten bunun gibi sorun yaşayan ailelerin hikayelerini okuyabilirsiniz.

       http://www.mersinkekemelik.com/referanslar/tavsiye-cocuklar.html


   Herkese sağlıklı günler...

3 yorum:

  1. Betül hanim ben de aynı sorundan muzdarip bir anneyim sizinle bizzat telefonla konuşma şansım var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  2. melike hanım mail adresiniizi verirseniz çok rahat görüşürüz sizinle yada bana betulkurt.kurt@gmail.com dan ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Oglunuzda tekrarlama oldu mu? Benim oğlumda kendiliğinden düzelme olduktan sonra tekrar başladı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil