Menü

21 Mart 2014 Cuma

Betüş Usulü Tramisu:)

  Geçen hafta yakın arkadaşım sevilay'ın doğum günüydü.Bende ona kendim bir pasta yapayım dedim.Gerçek tramisu nasıl olur,tadı nasıldır bilmem ama ben kendi usulümce yapıyorum.Çoğunlukla da beğeniliyor. Size de sunayım istedim.

                                 
Malzemeler:
* 1litre süt
* 1 adet pasta tabanı
* 1yumurta
* 3kahve fincanı un
* 6 kahve fincanı toz şeker
* 1yemek kaşığı nescafe(keki ıslatmak için)
* 300 gr labne peyniri
* üzeri için kako

  Öncelikle kremayı pişiriyorum.
  1 litre süt,6 kahve fincanı şeker,3 kahve fincanı un ve 1 yumurtayı çırpıcı ile iyice karıştırıp orta ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyorum. İyice koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyorum.Diğer yandan yarım su bardağı ılık suya nescafeyi atıp karıştırıyorum.Bu karışımla pasta tabanlarının ikisini de ıslatıyorum.Ama öyle çok fazla ıslak olmayacak sadecede yumuşak olması için yapıyoruz bunu.
  Soğuyan kremanın içine 300 gr labne peynirirnin hepsini atıp çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.Koyu kıvamlı bir krema oluyor. Bu kermanın yarısını pasta tabanının birine döküp diğer tabanı üstüne kapatıyoruz. Kalan kremadan üstüne döküp iyice yayın kremayı.En son kakao serperek üstünü kaplayın.Ben içine yada üstüne çikolata parçaları yada pasta süslemek için olan şekerlemelerden de koyuyorum ve benimkiler bayılıyorlar.

   Betüş usulü tiramisumu size tanıtmaya çalıştım sizde deneyip umarım beğenirsiniz.


  Şimdiden afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Elinize sağlık tramisu çok güzel görünüyor...Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
  2. Bi kez denedim çok acı oldu bir de bu tarifi deneyecegım bende bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil