Menü

29 Ocak 2015 Perşembe

Ne İzledim: MUCİZE

Geçtiğimiz hafta kardeşimin de gelişini fırsat bilip eşimle sinema kaçamağı yaptık.Uzun süredir herkesin çok beğenerek izlediğini söylediği Mahsun Kırmızıgül'ün Mucize filmine gittik.Bir Kars'lı olarak yorumlayayım dedim hemen.


Film 1960' lı yıllarda geçiyor.Egenin güzel bir kasabasından, Kars'ta bir köye tayin edilen öğretmenin köye gelişiyle değişen hayatları zorlukları anlatan bir film.
Mahsun Kırmızıgül'ün gerçekten sinema işinde epey ilerlediğini düşünüyorum.Beyaz melekle başlayıp,Güneşi Gördüm,New york'ta 5 Minare ve en son proje Mucize.


Film komedi unsurlarıyla başlıyor.Mahsun Kırmızıgül'ün kendisi filmde çok ön planda olan bir karakter değil.Ana unsurlar muallim Talat Bulut ve köyün engelli genci Aziz Mert Turak.

Talat Bulut zaten yıllardır Türk filmlerinde kendisini başarıyla göstermiş ve sevdirmiş bir sinema sanatçısı.Burada da çok güzel bir egeli öğretmeni canlandırıyor.Ama asıl ve inkar edilmeyecek bir oyunculuk var ki oda Mert Turak.



Ben Mert Turak' ı ilk kez TRT de Beni Böyle Sev dizinde tanımış ve çok sevmiştim.Hareketleri oyunculuğu hoşuma gitmişti ama bu kadar mükemmel bir oyunculuk dökebileceğini düşünmemiştim doğrusu.

Film hem ağlatan hemde güldüren unsurlar içeriyor.Şahsen filmin ortalarına doğru mendili çıkarıp gözlerimi sildiğim doğrudur.O kadar çok içinize dokunan sahneler var.

Filmde sadece bana göre yanlış olan köy halkının şivesiz düzgün konuşması. Ege'li öğretmenin bile şive ile konuştuğu halde köy kadınlarının düzgün Türkçe kullanması bana absürt geldi doğrusu.Bu ayrıntıya da dikkat edilseydi bence daha iyi olurdu.

Ama genel anlamıyla MUCİZE izlenmeye gerçekten değer bir film.Eğer bu aralar sinemaya gitmeyi düşünüyor ve hala MUCİZE'yi izlemedim diyorsanız kesinlikle tavsiye edebilirim.

İyi seyirler....





7 yorum:

  1. Bende uzun zamandir merak ediyordum bu filmi enkisa surede gidecegim o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. haftaya gidicez Kerem yokken. Epey güzel yorum okudum

    YanıtlaSil
  3. En kısa zamanda izlemek istiyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  4. İzleyenler aynen sizin gibi şive konusunu çok eleştirmişler.. Ben henüz izlemedim ama izlerken sizin yazdığınız ayrıntılara dikkat edeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. Nezihin oynadigini bilmiyordum simdi biraz daha merak uyandirdi.

    YanıtlaSil
  6. cumartesi günü izleyeceğim Betüş çok teşekkürler güzel bir değerlendirme olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. canım ben de merak ediyorum bunu

    YanıtlaSil