Menü

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Ne Pişirdik: EVDE PİZZA

Hafta sonu çocuklar çok isteyince evde pizza yapayım dedim.Daha önce bir kere denemiştim.Tadı güzeldi ama hamur ayarını tam yapamadığım için hamuru kalın olmuştu.

Önceki tecrübeye dayanarak tekrar deneyeyim dedim.4 kişilik bir aile için bu ölçüler(tabi bu 3 kişi yiyici ekipse) tam geliyor.

Malzemeler:

*3,5 çay bardağı un
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*yarım paket kuru maya
*1 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı toz şeker

 Sosu için:
* 2 yemek kaşığı domates salçası
*yarım cay bardağı ılık su
kekik,tuz

Üzeri için:
Kaşar rendesi,mantar,zeytin,yeşil biber,kırmızı biber,mısır,sucuk,sosis

Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın .Süt biraz ılık olsun ama.Daha sonra iyice yoğurun hamuru.Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur olması lazım.Eğer elinize yapışıyorsa az un daha ekleyebilirsiniz.Daha sonra hamurun üstünü strechfilm ile kapatın üstünü sarın 30-40 dk hamuru dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün.Ben tepsim büyüklüğünde merdane ile açtım.Benim kuzular ince hamur sevdikleri için hamuru ince açtım.Siz daha kalın olsun derseniz istediğiniz kalınlıkta açabilirsiniz.

Açtığınız hamuru tepsinize yerleştirin.Sos için malzemeleri birbirine karıştırın.Yoğun kıvamlı bir salça sosu olacak.Bu sostan hamur üzerine dökün kaşık yardımıyla üstüne sürün.

Üzeri için ayarladığınız malzemeleri sıra sıra yerleştirin.En üstüne kaşar rendesini serpin.İsterseniz başka malzemelerde kullanabilirsiniz.Sucuk salam olmasın derseniz sebzeli falanda yapabilirsiniz.

 En son ısıttığınız fırında malzemeler pişinceye kadar pişirin.Biz yaptık çok güzel oldu.Ayrıca bu ölçü ile tam ayar hamur oldu.

Afiyet olsun....

5 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerine sağlık ve de afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. evde pizza her zaman daha lezzetli daha bol malzemeli ve daha ekonomiktir :) ellerinize sağlıkk

    bende bloğuma bekliyorum ;)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil