Menü

30 Nisan 2016 Cumartesi

Aftoral Ağız Spreyı

Aft denen ağızda çıkan küçük yaralar ile çocuklar olunca tanıştım.İlk doğduklarında pamukçuk oluyor çocuklar büyüdükçe ara ara ağızlarında küçük beyaz tek tük aftlar oluyor.

Bebekken karbonat ile silmiştim hep ve çabucak geçmişti.Ama büyüyünce tabi işe yaramıyor.

Aftların neden çıktığı tam belli değilmiş.Aile yatkınlığı,ağız içi operasyonlar , süt ev süt ürünlerinin yeterli kadar tüketilmediği durumlar ile sanırım vücudun direncinin kaybolmaya başladığı zamnlarda daha çok ortaya çıkıyor.

Biz çocuklar için aft yaralarına doktorun verdiği bir ilacı kullanıyorduk.Batikon renginde ama sürünce inanılmaz sızlatan bir ilaç.Ama etkisi güzel hemen geçmese de bir kaç sürmeden sonra geçiyor.
Ama çocuklara sürmesi epey bir zor oluyor tabi.Birimiz sürerken diğerimiz üflüyor:).


Bunun için yeni bir ürünle tanıştım.Aftoral oral sprey.Abfen Farma firmasına ait bir ürün.Epey tatlı tadı.Sprey şeklinde sıkma aparatı var .Aftın bulunduğu bölgeye sıkması kolay oluyor.Ayrıca diğer ilaç gibi sızlatan değil.İçeriğinde karadut ekstresi olduğu için tadı şu çocuklara kullandığımız tatlı şuruplar varya onlar gibi.İçeriğinin aslında bitkisel olması yüzünden de kullanmak daha mantıklı geldi.


Doktorun verdiği diğer ilaç kadar etkisi hemen yok ama.Biraz daha uzun kullanım gerektiriyor.Ama geçiriyor aftı.Çocuklar bu durumdan memnun.Sanırım aft için çocukların ilk tercihi bu olacak uzun süre.

Tüm eczanelerde bulabileceğiniz bir ürün.Çocuklarda ağız yaraları için ne kullansam diye düşünenlere önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder