Menü

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Lego: Her Yaşın Oyuncağı



Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde Lego Oyuncakları’nın önemi yadsınamaz kadar fazla. Çocukların hiçbir kurala bağlı kalmadan özgürce oyun oynamasını sağlayan ve bu sayede de oyuncak sektörünün liderleri arasındaki yerinin alan Lego'nun tarihi 1923’e kadar ulaşıyor.
İlk olarak Danimarka’da ortaya çıkan ve 1950’li yıllara kadar tahta malzemeden üretilen Lego, hızla gelişen sanayiye ayak uydurarak plastik malzemeden üretim yapmaya başladı ve bu sayede üretim hızını da gittikçe arttırmış oldu.



Lego ‘Yüzyılın Oyuncağı’
Çocukların en favori oyuncakları arasında yer alan Lego, uzun yıllar boyunca birçok araştırma çalışmasına da konu oldu ve çocuk gelişimine sağladığı katkılardan dolayı birçok ödüle layık görüldü. 2000 yılına gelindiğinde ise ‘Yüzyılın Oyuncağı’ seçilerek çok daha fazla popülerlik kazanmayı başardı.
Oyuncak dünyasının lider isimlerinden biri haline gelen Lego, seri üretime geçmesi ile birlikte çok daha fazla çocuğa ulaşabildi ve neredeyse tüm çocuklarla birlikte ebeveynlerin de en çok tercih ettiği oyuncaklardan biri haline geldi.





Minik Ellere Duplo Serisi
1,5-5 yaş aralığındaki minik oyuncuların ellerine göre tasarlanan Lego Duplo serisinde yer alan blok oyuncaklar diğer oyun setlerine göre 2 kat daha büyük ve üzerlerinde zihinsel gelişime de büyük katkı sağlayan sayılar, harfler ve resimler bulunuyor. Çocuklara küçük yaşta sayı sayma, harfleri ve nesneleri tanıma gibi katkılar sağlayan Lego Duplo aynı zamanda son derece göz alıcı renkleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.




Lego City, Lego Star Wars, Lego Friends gibi daha birçok serisi bulunan oyun setleri de çocuklar kadar yetişkinlerden de büyük ilgi görüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder