Menü

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Toz Pudingli Çikolatalı Kek

Sıcak ve bir o kadar bunaltıcı bir günden herkese merhabalar

Size en son yaptığım ve çocukların çok beğendiği kek tarifimi vermek istiyorum.Aslında malzemeler klasik aynı sadece içine toz puding koydum.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kakaolu puding
damla çikolata
3 su bardağı un


YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri önce güzelce çırpıyoruz.İçine sırasıyla yoğurt sıvı yağ ekliyoruz onları da iyice karıştırdıktan sonra içine pudingi döküyoruz.Sonra kalan diğer malzemeler ide ekliyoruz.Un miktarı kullandığınız malzemeye göre değişiklik gösterebilir.Çünkü ben ev yoğurdu kullandım haliyle daha sulu oluyor.Hazır yoğurtlar daha katı.Oyüzden un miktarı az  yada çok gelirse kıvama bakarak ayarlayabilirsiniz.Akışkan bir kek hamuru olacak. Ben içine damla çikolata da ekledim.20-25 dk bigi bir sürede pişiyor.

Çocuklar çok beğendi.Aynı hazır keklerde ki gibi içi sünger gibi yumuşaktı.E birde çikolatalı olunca dahada lezzetli oldu.

Evde puding çok miktarda vardı değerlendirmek için kullandım ben aslında.Puding kurabiyelerde de toz halinde kullanıyorsa kekte de olur dedim.Kakaolu yerine vanilyalı çilekli pudingte kullanabilirsiniz.Emin olun çok güzel oluyor.

Şimdiden afiyet olsun.


1 yorum: