Menü

18 Ekim 2016 Salı

Ayy Çok Güzel Olmuş Poaçası :)

Herkese merhabalar.Bugün size en son yaptığım poaça tarifini yazacağım.İsmini ben uydurdum:).Zaten tarifi internette bir siteden almıştım ve ora dada tarif ismi benim bulduğum gibi bir şeydi.İsmi neden mi bu? çünkü, yiyen gerçekten ayy çok güzel olmuş tarifini yazar mısın diyor.

Neyse uzatmadan tarife geçeyim.

* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket yaş yada kuru maya( ben kuru maya kullandım)
* 1 su bardağı süt ( hafif ılık olsun)
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Öncelikle mayayı bir kapta su ile iyice eritiyoruz.Daha sonra hamuru yoğuracağımız kaba maya ile birlikte un hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş dökmeye başlıyoruz.Elimize yapışmayacak kıvamda hani kulak memesi derle ya işte o kıvamda bir hamur elde edene kadar un katıp yoğuruyoruz.Annem kıvam için sakız gibi olsun terimini kullanır hep.Gerçekten hani sakızı çiğnersiniz de yumuşak hali vardır ya hamur o kıvamda olunca çok güzel oluyor. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.

Hamur mayalandıktan sonra hamurdan küçük bezelere alarak ortasını açın ve istediğiniz harç malzemesini koyun.Ben peynirli yaptım.Hatta bazılarını sade yaptım.Küçük oğlum öyle daha çok seviyor. Hazırladığınız poaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.Benim fırınım eski tiplerden.Öyle 180-200 derecesi falan yok .O yüzden size bir derece veremiyorum.Ama herkes kendi fırınının pişirme ayarını bilir.O kadar yumuşak ve pofidik oldular ki anlatamam.Çok lezzetli olduğu için de hemen bitti.Hatta resim çekmeye fırsatım olmadı.İlk fırından çıkınca instagramda resim paylaşmak için çektiğim foto kaldı.Misafirlerim çok beğendi.Emin olun çok beğenerek yapacağınız bir poaça tarifi.Mutlaka defterinize ekleyeceksiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Oh ellerine saglik canım çok güzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. Hafta sonu bende bir tane yapayim. 😂 Güzel görünüyor

    YanıtlaSil