Menü

30 Nisan 2017 Pazar

Pürüzüz Bir Cilt İçin Öneriler

İnsanız, insan olduğumuzu unutuyoruz kimi zaman ama insan olmanın getirdiği kimi durumlarda yok değil. Örneğin hepimiz aynaya baktığımızda kusursuz görünmek istiyoruz. Çünkü hangi ülkede, hangi çağda, kadın ya da erkek, genç ya da yaşlı olalım güzelliğin önemini biliyoruz.

Çağımız şov çağı ve güzellik insanların her ortamda, her şart altında 1 -0 avantajlı olmasını sağlıyor. O yüzden de insanlar ister istemez zamanlarının önemli bir kısmını daha güzel olabilme adına emek vermeye ayırıyor.

Tam da bu noktada güzelliğin ilk şartlarından birisi olan cilt güzelliği konusu devreye giriyor ve cildin pürüzsüz görünmesi, makyaj yapılsa da, yapılmasa da önem kazanıyor.
Her ne kadar yapılan makyaj ile cilt kusurları kapatmak mümkün olsa bile yine de eğer cilt sağlıklı ve pürüzsüz değil ise makyaj da istenen etkiyi yaratamıyor ne yazık ki. Tüm bunlara bağlı olarak pürüzsüz bir cilt, aslında güzel görünmenin, güzel ve genç olmanın en temel anahtarlarının başında geliyor.

Bu noktada yapılabilecek şeyler ise ikiye ayrılır, birincisi doğal çözümler ki bu kısmı oldukça basit ve düzenli olarak uygulamak yeterli, üstelik ekonomik açıdan bakıldığında bireyleri zorlayacak bir yönü de yok. İkincisi ise cildin kusursuz görünmesini sağlayacak dermokozmetik ürünler kullanmak. Örneğin Bioderma markasının Bioderma White Objective ürünü gibi.        
Doğal Yöntemler

Ne kadar doğru bir kozmetik ürün kullanırsanız kullanın, doğal yöntemleri düzenli olarak uygulamazsanız, etkisi olmayacağı kesin. O yüzden bu işin entegre yani komple bir iş olduğunu, kozmetik malzemelerin tek başına yeterli olmayacağını asla unutmamak gerekiyor. İşte düzenli olarak yapılması gereken doğal uygulamalar.
Soğuk Su
Cilt için banyo da özellikle sıcak su tavsiye edilmiyor ve banyo sırasında özellikle banyodan çıkmadan önce cildin son olarak soğuk su ile yıkanması şart. Bunun yanında havalar ne kadar soğuk olursa olsun sabahları da cilt yıkanırken mutlaka üşüme endişesi yaşamadan soğuk su kullanılmalı. Soğuk suyun cildi canlandırıcı etkisi olduğu asla göz ardı edilmemeli. Cildi pürüzsüzleştirdiği ise kesin.
Düzenli Uyku
Pürüzsüz bir cildin olmazsa olmazları arasında en önemli faktörlerden birisi elbette düzenli uyku ki bu da yetmez, kaliteli uykunun alınması. Kişi her şart altında günde 7 saat, sessiz, sakin, aşırı düzeyde ışığın olmadığı bir ortamda uykusunu almalı. İnsanların uyku esnasında hücrelerinin yenilendiği bilimsel bir gerçek.
Cilt Temizliği
Belki de en baştan söylenmesi gereken bir durum ama çoğumuz zaten pürüzsüz bir cildin olmazsa olmazı cildin doğru bir biçimde temizlenmesi. Cilt doğru bir biçimde temizlendiğinde cilt tipi ne olursa olsun sivilce, siyah nokta, pul pul dökülme, kızarıklık gibi sorunların yaşanmayacağı kesin.

Nemlendirme
Yukarıda söylenenleri ne kadar iyi yaparsanız yapın, eğer cildinizi nemlendirme işlemi gerçekleştirmez iseniz eğer cilt tipine bağlı olarak doğru ve eksiksiz bir biçimde nemlendirme işlemi gerçekleştirmez iseniz cildinizde erken yaşta kırışıklıklar, sarkmalar, siyah nokta vb. problemlerin yaşanılması kaçınılmazdır. O yüzden düzenli olarak, tüm yaşlarda mutlaka cildin nemlendirilmesi şarttır. Bunun için evde buhar banyoları yapabilir, fin hamamlarına gidebilir, ya da cilt tipine uyan nemlendirici kullanabilirsiniz.
Su Tüketimi
Su hayattır sözünü asla es geçmemek gerekiyor. O yüzden işin püf noktalarından birisi de özellikle cilt güzelliği noktasından bakıldığında ki sağlık için başka faydaları da bulunuyor ama sabah aç karnına bir bardak soğuk su içerek güne başlamak ve gün içinde 8 bardak suyu düzenli olarak tüketmek. Bu aynı zamanda cildin nemlendirilmesini de sağlıyor.
Spor
İsterseniz yüz yogası yapın, ister koşun ama spor yaşamında hem sağlıklı bir yaşam hem de pürüzsüz bir cilt için mutlaka yer alsın. Bu noktada yapılabilecek en iyi şey yüz egzersizlerini öğrenmek ve düzenli olarak uygulamak.
E Vitamini
İçinde E vitamini olan besinler tüketilebileceği gibi E vitamini olan tabletler de tüketilebilir. Ama E vitaminin cildi yenilediği ve cildi pürüzsüzleştirdiği asla unutulmamalı.

Kozmetik Olarak Özel Bir ÜrünBioderma White Objective 
Tüm bunları yaptıktan sonra elbette kozmetik bir ürün kullanarak cildinizin pürüzsüzleşmesine etkin sonuçlar yaratabilirsiniz. Bizim bu noktada size önereceğimiz ürün Bioderma markasının yukarıda adı geçen ürünü.

Öncelikle Bioderma markasından bahsetmek gerekir ise Bioderma markası yaklaşık olarak 50 yıldır piyasada olan bir marka ve adından anlaşılacağı üzere biyolojik içerikli dermokozmetik ürünler. Markanın tüm ürünleri biyolojik olmasının yanında inovasyona dayalı olarak piyasaya sunuluyor ve tüm klinik testlerden geçtikten sonra, ürün etkinliği kanıtlandıktan sonra piyasaya sunuluyor.
Markanın dünya çapında pek çok kullanıcısı var ve cilt sorunlarının giderilmesine yönelik pek çok özel ürünü bulunuyor.

İşte bu ürünlerden birisi olan Bioderma White Objective adından da anlaşılacağı gibi cildin aydınlanmasına yönelik, cildin pürüzsüz görünmesi için özel ürünler bulunan bir seri. Bu seride hijyen, bakım, tamamlayıcı bakım durumları için serum, krem, temizleyici tarzında ürünler mevcut. Tüm bu ürünler birlikte kullanıldığında ve cilt tipine uygun olarak seçildiğinde cildin pürüzsüz görünmesini engelleyen hiçbir durum yok ortada.

Bu seride yer alan ürünler cildi aydınlatmasının yanında cilt lekelerini de gidererek cildin kusursuz görünmesine kalıcı etkiler yaratıyorlar. O yüzden sağlıklı, pürüzsüz cilt isteyenler, bu ürünleri mutlaka düzenli olarak kullanmalı ve doğal çözümleri de asla ihmal etmemeli. Tüm bunlar yapılır ise cildinizin olduğundan genç, kusursuz, canlı görünmemesi mümkün değil ki siz bunu hak ediyorsunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder