Menü

24 Kasım 2015 Salı

Siz Hiç Sınıf Annesi Oldunuz mu?

Evet ben iki senedir kadrolu sınıf annesiyim:).

Gülmeyin gerçekten iki senedir bir fiil faal çalışan bir ana sınıfı annesiyim.Aman nolacak sınıf anneliğinde ne var demeyin.Ne yok ki?

Sınıfın tüm dışarı işleri bende.Sınıfa minder alınacak ben araştırırım en uygun ve güzelini bulurum,velilere haber veririm ve tüm paraları ben toplarım.Ayrıca bazen o kadar çok şey için para topluyorum ki kafam karıştığı da olmuyor değil.

Oğlumun ana sınıfında ikinci senesi.Geçen senede sınıf anneliği yapmıştım.Öğretmen geçen seneden de tecrübeli olduğum için tekrar olmamı istedi.Kıramadım kabul ettim.


İşte bu sevimli sınıfın sınıf annesiyim

Ama inanın yorucu bir iş.Bazen öğlen okula gidiyorum akşam oğlumla geri dönüyorum.Sınıfa alınacak şeyler yada sınıf için yapılacak etkinlikler için çalışmalar için yardım ediyorum.

Helede 2 haftadır epey yoğunum.Malum öğretmenler günü sınıfça hediye alalım dedik.Hediye araştırdım tüm velilerden fikir aldım alacağım hediyeyi herkese sundum(arada tabi beğenmeyenleri idare ettim).Alınacaklar için para topladım çiçeği çikolatası oooo epey uğraştım.Gerçi öğretmenimiz için değmez mi sonuna kadar değer.Allah'tan sorunlu velilerimiz yok.Hepsi sağ olsunlar fikirlerime saygı gösterdiler destek oldular yardımcı olmaya çalıştılar.Bu arada öğretmenimiz şair Bedirhan Gökçe'nin ablası:)

Şimdide mevlana haftası için çocukların yapacakları gösteride giyecekleri mevlevi kıyafeti araştırması içindeyim.Terziler yüksek fiyat söyleyince iki veli kendimiz yapmaya karar verdik.Kiralamıyoruz çünkü gösteriyi sene içinde bikaç keç oynayacaklar ve kıyafet hep lazım olacak.Ben dikimden anlarmıyım hayır ama çabam var.E birazda el becerisi olunca gözü karalık geliyor bana.Bugün gidip kumaş alacağız ve bir tane model yapacağız.Ayrıca bunu 20 çocuğa hazırlayacağız 16 Aralığa kadar.Umarım becerebiliriz.

İşte benim yoğun sınıf annesi mesaim.Büyük oğlum dün gelmiş anne öğretmen bizim sınıfada sınıf annesi seçecekmiş dedi.Buyur burdan yak....

Hayırlısı diyelim :)



4 yorum:

  1. Hiç ne var ki diyemiycrm gönüllü olarak ciddi bir mesai harcıyorsunuz hele birde bir iki sorunlu Yada kendini öne çıkarmaya çalışan Veli olursa daha da zor :) sizin şansınız varmış gene emeğinize sağlık :) Allah kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
  2. Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Ne kadar sorumluluk sahibi biri olduğunuz görmesem bile çabalarınızdan belli oluyor. Çocuklar için emek vermek bence çok değerli bir iş.

    YanıtlaSil
  3. Çok büyük sprumluluk gerçekten.

    YanıtlaSil