Menü

22 Aralık 2015 Salı

Bizim Küçük Mevleviler

Herkese bu mübarek günden merhabalar ve hayırlı kandiller.

Geçtiğimiz hafta bildiğiniz gibi mevlana haftasıydı.Okulumuzun adının Mevlana İlkokulu olmasından dolayı Keçiören ilçesinde Mevlana törenleri görevi bizim okula verildi.



İlkokulardan birçok SInIf değişik gösteriler ve oratoryolar hazIrlamişlardi.Anasınıfı olarak bizim öğretmenimiz de mevlevi gösterisi yapalım dedi.

Yapmaya yapalım dedikte 20 tane 5 yaşında çocuğa nasil öğretecektik iste bu benim kafamda epey büyük soruydu.Önce müzik bulduk.Farklı müzikleri kesip birleştirdik ve sanırım tam cuk diye oturdu derler ya öyle bir müzik oluşturduk.

Sıra çocukların yapabileceği basit koreografi hazırlamaktaydı.Öğretmenimiz sağ olsun araştırmış ve güzel bir kareografi bulmuştu.Sıra çocuklara öğretmeye geldi.

İlk yaptığımız gün öğretmenimiz ve ben olmayacak sanırım korkusu ile bakışmıştık.Çünkü çocukların çoğu sağını ve solunu karıştırıyor ve duracakları yeri bile kavrayamıyordu.Ama öğretmenimizin azmine hayran oldum.Ben bile çoğu zaman sinir olup yapmasak mı acaba diye düşünürken o inatla ve gayet sabırlı bur tutumla sürekli sürekli tekrarlarlar 2-3 çalışmada epey yol katettirdi çocuklara.

Kıyafet isi bana kalmıştı. Daha önce yazmıştım ya Sınıf annesiyim diye,böyle isler için koşturmakta bana kalıyor.Önce en uygun kumaşı buldum.Daha sonra en uygun dikebilecek terziyi.Verilerden para toplama isi en sinir bozucu olan kısmı.Onuda yer yer sinir harpleri içinde hallettikten sonra kıyafetler dikildi.Kafalarındaki kepleri de kalın siyah keçeden kendimiz yaptık.Gayet orjinaldi bence :).Masrafımız azdı yani en minimum şekilde hazır olduk.


Ve tüm çalışmalar sonunda gösteri günü geldi çattı.Çocukların hepsi kıyafetlerle bir melek gibiydiler.Ayrıca hepsi çok heyecanlıydı.Bu onların ilk buyuk gösterileri.Aslında veliler çocuklardan daha heyecanlıydı sanırım.Bu arada ortadaki benim ufaklık.Hoca görevi ona düştü.Neset Ertaş Kültür Merkezinde 800 kisilik salon tamamen doluydu.İlçe milli eğitimden protokolde hazırdı.İlk gösteri bizimdi.Çocuklar yavaş yavaş sahneye çıkınca alkışta başladı.Ben çocukların bu kadar kalabalıkta şaşkın olabileceklerini düşünürken adeta profesyonel gibi hareket ettiler.Çok Şaşırdım.Gösteri bittiğinde herkes atakta alkışlıyordu.Bu bir anne için inanılmaz gurur verici.Tüm anne babaların gözleri dolu doluydu.

Gösteri sonunda ilçe milli eğitim görevlileri okul müdürümüz ve bir çok öğretmen bizim öğretmeni tebrik etmişler.Bu kadar kısa sürede bu yaştaki çocuklara böyle bir gösteriyi öğretebildiği için ayrıca tebrik etmişler.Öğretmenimizde çok gururlu ve mutluydu.



1 ay gibi kısa sürede azimle ve sevgiyle çocuklarımızı çalıştıran ve bize bu gurur duygusunu yaşatan sevgili öğretmenimiz Gültan Göktan'a çok ama çok teşekkür ederim.



Herkese mutlu haftalar...



1 yorum:

  1. ya kuzular ne kadar tatlılar maşallah çok yakışmış gelip yanaklarını ısırmak istiyorum ben ya :)

    YanıtlaSil