Menü

28 Ocak 2016 Perşembe

Bal Deyince BİNBOĞA BALI

Herkese mutlu ve güzel günler.

Bugün size sağlıklı bir yiyecek ,  Allah'ın ve doğanın en büyük nimetlerinden biri olan baldan bahsedeceğim.Ama öyle sıradan bir bal değil,Binboğa Balı.



Binboğa bal kooperatifi 1973 yılında arıcı ailelerin oluşturmuş olduğu bir topluluk olarak kurulmuş.Öncelikle Çukurova'da başlayan bal üretimini dünyaya taşıyan Kozan Bal Satış Tarım Kooperatifi gün geçtikçe üye sayısını 1400e çıkarıp bünyesinde bulunan arıcıların ülkemizde bulunan değişik ve yüksek rakımlı bölgelerde faaliyetlerini sürdürmeleri ile ürün yelpazelerini genişleterek tüketicilerin  sağlıklı ve doğal bal tüketmelerine katkı sağlamakta.

Bal evimizde hemen hemen her şeyde kullanılıyor.Kahvaltılarda tutunda biz kadınlar cilt güzelliğimizde bile balın mucizevi özelliğinden faydalanıyoruz.Kış gelince bizim evde öksürük başlar ve hemen bal-polen,bal-zencefil karışımları da yapılmaya başlanır.

Son yıllarda maalesef ülkemizde sahte bal üretimi bir hayli yaygınlaşmakta.Fiyat olarak ta çok uygun fiyatlara sattıkları için insanların sağlıkları ile oynamaktalar.Devlet buna her ne kadar çözüm aramaya çalışsa da maalesef piyasada hala sahte ballar geziyor.

O yüzden mutlaka gıda kontrol belgeleri olan ve güvendiğimiz bildiğimiz markaların dışındaki balları tüketmeyelim.

İşte Binboğa Bal bu konuda tüm yasal gıda kontrol belgelerine sahip olan ve lezzetli balları ile sofralarımız şenlendirme devam ediyor.

Bal gibi tatlı günler...


1 yorum: