Menü

11 Ocak 2017 Çarşamba

Tığ İle Hello Kity Çocuk Şapkası Yapımı

Herkese merhabalar.Bu aralar sanırım örgü örme modundayım.Sürekli yeni bulduğum modelleri deniyorum.En son hello kityli kız çocuk beresi yaptım.Bir çok kişi çok beğendi ve hatta tarif isteyen de olunca blogda yazayım dedim. 

Elimden geldiğince anlatmayı deneyeceğim.

Hello Kityli bere yapılışı



Öncelikle bere için uygun ip alın ben yumuşak ve güzel dursun diye Kartopu Baby One ip aldım.Birde 2 yada 3 numara tığ alın yeter.


Öncelikle 5 tane zincir çekip halka yapıyoruz.Halkanın içine 12 tane üçlü trabzan( yani tığdan ilmeği 3 seferde çıkarıyoruz).Bundan sonrası zaten arttırma olacak

2. sırada her ilmeğin üstüne çift trabzan yapıyoruz yani 24 ilmek olacak
3. sıra bir çift bir tek trabzan yapıyoruz yani toplam 36 ilmek olacak
4. sıra 2 tek 1 çift toplam 48 ilmek
5. sıra 3 tek 1 çift toplam 60 ilmek
6. sıra 4 tel 1 çift toplam 72 ilmek
7. sıra 5 tek 1 çift toplam 84 ilmek
8. sıra 6 tek 1 çift toplam 96 ilmek
9. sıra 7 tek 1 çift toplam 108 ilmek
10. sıra 8 tek 1 çift toplam 120 ilmek
11. sırada artık artırma yapmıyoruz.Her sıraya tek trabzan yaparak devam ediyoruz. Yapacağınız çocuğun baş çevresini ölçerek arttırmaya devam da edebilirsiniz.17. sırada istediğiniz renkli bir iplikle 2-3 sıra trabzan örebileceğiniz gibi sadece beyazla da devam edebilirsiniz. 23-24 sıra ördükten sonra (uzunluğa siz karar verin ölçerek) örmeyi bitirin ve son sırayı renkli iplikle sık iğne ile tamamlayın.


Kulak kısımları için berenin iki yandan orta kısımı bulun .ben kulaklar için 26 trabzan yaptım.Üst sıralarda sağ ve soldan birer azaltarak üste kadar üçgen gibi trabzan yapın.Her iki tarafa da kulak yaptıktan sonra onlarında üstünü renkli iplikle sık iğne yaparak tamamlayın. Gözleri için siyah iple 3 sıra trabzan yapıp dikin.Kulakları da  ben burada sık iğne ile yaptım.Siz yine trabzan yaparakda yapabilirsiniz.Sık iğne ile 12 ilmek yapıp her üst sırada birer azaltarak sivri bir kulak yaptım. Sevimli fiyonk olarak yine sık iğneden düz dikdörtgen yapıp dikebilir ya da kurdela ile yapıpda dikebilirsiniz.Tercih size kalmış

Kulak kısımlarına ipleri uzun bir şekilde kesip saç örgüsü yaparak bağlayın.En ucuna da ponpon yapıp bitirin.

Soğuk kış günlerinde çocuklarınıza yada sevdiklerinize el emeği güzel bir hediye olabileceğinizi düşünüyorum.

Şimdiden kolay gelsin...

2 yorum:

  1. Bu aralar inanılmaz örgü modundayım ben de. 2 haftadır sürekli kıza çalışıyorum :)
    Anlatım için teşekkürler, elimdekini bitirip hemen başlayacağım, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil