Menü

20 Haziran 2017 Salı

Ali Kuşcu Gök Bilim Merkezinde Keşif


Geçtiğimiz haftalarda @ankara.anneleri olarak sevgili Gülsen Doğan Ve Hayriye Koz'un koordinasyonu ile çocuklarla birlikte Ankara'da yeni açılan Ali Kuşcu Gökbilim  Merkezi'ni ziyaret ettik.



Merkez açılalı daha çok yeni olmuş.Mayıs ayında faaliyete giren merkez Ankara'da özelikle çocuklar için açılmış olan eğitici ve eğlenceli mekanlardan biri olması nedeni ile biz çok sevdik.






Öncelikle çalışanlar zaten uzay ile bilgisi olan insanlar.Gelen misafirlerE başta gezegen ve güneş sistemi hakkında bilgiler veriyorlar.Özellikle okul çağındaki çocukların çok ilgisini çekti anlattıkları.


Daha sonra Planetaryum odasına girip gerçek teleskoplardan alınan görüntüler eşliğinde koltuklara yaslanarak kubbe şeklindeki odada gerçekten uzayda yolculuk yapıyormuşsunuz hissine kapılıp izliyorsunuz.Çocuklardan çok sanırım ben eğlendim burada.

Daha sonra çocuklar strawbess ile üç boyutlu oyuncaklar tasarlarken biz anneler 9 ve 10 boyutlu simülatörde eğlenceye devam ettik.Ben 10 boyutlu maceraya bayıldım.Tüm stresinizi atıyorsunuz inanın.Daha sonra çocuklarda denediler.




Ankara'da yaşayan her çocuğun mutlaka Ali Kuşcu Gökbilim Merkezi'ni ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum.Hatta ben şimdiden Seneye oğlumun sınıfça gezisi için öğretmenimize teklif sunacağım.Girişler 4 yaş ve üzeri için .Ücret olarak da 25 tl.

Biz anneler ve çocuklarla uzay macerasını ve keşfi çok sevdik.Sizde keşif için 0312 369-25-75 numaralarından bilim merkezine ulaşarak randevu alabilirsiniz.












1 yorum:

  1. Özellikle çocuklar için düzenlenmiş bilim-teknoloji-aktivite içeren etkinliklere B A Y I L I Y O R U M .....

    YanıtlaSil