Menü

1 Haziran 2017 Perşembe

Eğitici ve Zeka Geliştirici Miniyup Eğitim Setleri

Miniyup eğitim seti ile sevgili İlknur'un #annesultanlar etkinliği ile tanıştık. Yup(yap-uygula-pekiştir) setleri çocuklarda hem görsel hafızanın kuvvetlenmesine hemde dikkat toplama becerisine yardımcı oluyor.


Çocuklar malum doyumsuz.Her gün okuldan geldiklerinde bile oyun oynamak ve farklı faaliyetler yapmak istiyorlar.Özellikle şimdi yaz tatili kapıdayken biz anne babalar daha bir ayrı düşünüyoruz.Yaz boyu çocuklara hem eğitici hemde zamanlarını verimli kullanabilecekleri neler yapabiliriz diye.Biz yazları spor faaliyetlerine katılıyoruz ama çocuklara ev içinde okuluda unutmamak adına faaliyetler gerekiyor.Bunun içinde doğru eğitim setlerini almak gerekiyor.Eymen için 7 yaşa uygun olan eğitim setini kullanıyoruz.İçinde birbirinden farklı 10 adet kitapçık bulunuyor.Kitapların birbirinden farklı olması çocuklar için farklılık anlamına geliyor.Yani aynı şeyi tekrar etmedikleri için sıkılmadan hem oynuyor hem de öğreniyorlar.


Bu setler özellikle dikkat dağınıklığı için çok uygun olduğunu düşünüyorum.Ayrıca öğrendiklerini pekiştirme ve kalıcı bilgi sağlamakta.Doğru ve yanlışı ayırt etme becerisini oraya çıkarıyor.Eymen bazen yanlış yapınca dikkatini iyice verip hemen doğrusunu buluyor.



Eymen ana sınıfında da bu tarz kitaplar ile haşır neşirdi.O yüzden ona yabancı gelmedi.Ama okuma yazmayı artık bildiği için kendi başına okuyarak yapınca ayrı bir mutlu oldu.Çocuk Gelişim Atölyesi'nde 2-10 yaş arası bu tarz eğitim setlerini rahatça bulabilirsiniz.

Hazır yaz tatili kapıda iken çocuklara eğlenceli aktiviteler için bir göz atmayı ihmal etmeyin.

Mutlu günler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder