Menü

2 Nisan 2016 Cumartesi

Kitap Tavsiyesi: BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ

Herkese merhabalar,

Havalar artık ısınmaya karar verdi sanırım.Zaten ortada sıcaklığı hiç sevmiyorum.Mont giysem terliyorum.Hırka giysem üşüyorum.Hava sıcak mı ılık mı soğuk mu belli değil.Neyse hava durumu artık ılık olacak diyor,bakalım hadi inşallah diyelim.

Neyse bu aralar okuldan bir veli arkadaşımın sayesinde lise yıllarımdaki kitap okuma aşkına tekrar başladım.Akşamları yada gündüzleri bulduğum her boş vakitte kitap okur oldum.Bir de çok hızlı okurum ben .Başladığım kitabı en geç 2 gün içinde okuyorum.Aslında son 2 hafta da 3 kitap bitirdim.

Size ilk olarak Khaled Hosseını'nin  Bin Muhteşem Güneş adlı kitabından bahsedeceğim.Aslında yazarın ilk kitabı Uçurtma Avcısı.Kardeşimin abla mutlaka okumalısın demesiyle ilk olarak onu okudum.Bayıldım kitaba.Hem hüzünlü hemde çok sürükleyici bir yanı var kitabın.Hemen yazarın ikinci kitabını da bir solukta okudum.


Konu Afganistan'da geçiyor. Afganistan'ın ilk savaş yılları.Zaten yazarın kendisi de bir afgan.

Öncelikle bir kadının hikayesi ile başlayan öykü sonrasında iki kadının yollarının kesişmesi ile devam ediyor.Zorluklarla geçen bir zamanda,aşk,umut ve evlat sevgisi ile dolu bir kitap.Kitap sonunda acaba ben olsam bu kadar dayanabilir miydim? demekten kendimi alamadım doğrusu.

Acaba sonunda ne olacak merakı ile benim gibi bir solukta okuyacağınıza eminim.Kitap arayışı içinde iseniz mutlaka Khaled Hosseını kitaplarını şiddetle öneriyorum size.

Kitap okumaya devam ediyorum bu arada Sarah Jıo kitaplarına başladım.Böğürtlen Kışı bitti.Sıradaki Yeşil Deniz Kabuğu.

Hadi bana iyi okumalar...:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder