Menü

25 Mart 2016 Cuma

Okul Ödevi DIY Projemiz

Herkese merhabalar.

Geçtiğimiz haftalarda büyük oğluma öğretmeni proje tarzı bir ödev vermiş.Önce benim oğlan "icat yapacakmışız anne " dese de sonradan öğretmenle konuşunca artık metaryallerden geri dönüşüm ürünü tarzı bir şey yapacağımızı anladık.

Epey araştırma yaptım.Ben bide her şeyi hakkıyla yapmayı severim.Öyle uyduruktan yapıp "aman ne olacak çocuk işte bunu yaptı kabul ediversin öğretmen" diyen velilerden değilimdir.

En son internette gezinirken Ali Eren'inde katılımıyla yapabileceğimiz bir abajur modeli buldum.

Önce plastik bir kap bulduk.Hani şu zeytin salça bidonları var ya onlardan.Sonra 100 tane beyaz plastik kaşık aldık.Birde silikon tabanca ile silikon çubuklar.

Kaşıkların saplarını tek tek kırdık.100 kaşığın hepsini kullanmadık tabi.Bazılarını ziyanda ettiğimiz doğrudur ama hem kırarken hemde yapıştırırken.

Sonra plastik kaba tek tek sırayla silikon tabancası yardımıyla yapıştırdık.İkinci sırayı da alt sıradakilerin ortalarına gelecek şekilde tepeye kadar yapıştırdık.En üste kasıkları iç içe gelecek şekilde yuvarlak yapıp tepeden geçirdik.Eşim içine duy,lamba ve uzatma kablosu taktı.

Son hali resimdeki hali.Ertesi gün Ali Eren okula götürdü.100 almış.Öğretmeni uğraştığınız belli çok güzel olmuş demiş.Sanırım oğlumun gururla bunu bana söylemesi  tüm uğraşmalarıma değiyor.

Mutlu günler...

2 yorum:

  1. valla emeğinize sağlık canım çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. wuuu harika görünmüş Betül'üm bende isterim madem o kadar marifetlisin :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil