Menü

30 Eylül 2016 Cuma

SİZCE HAKSIZMIYIM?

Okul başladı okulda çocuklardan ziyade velilerle sıkıntılarımız başladı.

Her okulda mutlaka özel eğitim öğrencisi vardır.Bizim okulda da hemen hemen her sınıfta bir tane özel eğitim gerektiren kaynaştırma öğrencisi var.Hatta Eymen'in geçen sene ana sınıfında da vardı.Velilerinde desteği ile hiç bir sorun yaşamamıştık. Ta ki bu seneye kadar.
Eymen biliyorsunuz bu sene 1. sınıfa başladı.Sınıfımızda özel eğitime tabi bir öğrenci var.Çocuk tabi ki diğer çocuklarla aynı öğrenme ve anlama kapasitesine sahip değil.Hatta birazda söz dinlemiyor.Ama öğretmenimiz 2 haftadır gayet iyi idare ediyordu.Önceki güne kadar.

Dün özel eğitimli çocuk sınıftan başka bir çocuğa vurmuş çocukta kendini savunmak için itelemiş tenefüste .Çocuk kafasını sıraya vurmuş maalesef istenmeyen bir olay olmuş ve çocuğun kafasında küçük bir yarık olmuş.Ben bu senede sınıf annesiyim.Öğretmen hemen beni aradı ve çocuğun yaralandığını ailesine haber vermemi istedi.Kadını aradım ve telaşlandırmadan söyleyeyim dedim ve oğlunuz okulda küçük bir kaza geçirmiş okula gidebilir misiniz hemen dedim.Kadının cevabı şuydu.Benim başka bir çocuğum daha var acil değilse gitmemeyim.Çok sinirledim bu cevaba ve bence gidin çocuğunuzun kafası kırılmış dedim.

Kadın okula gitmiş gitmesine ama büyük bir gürültü ve feryat figanla.Buna bir şey demiyorum tabi ki çocuğu endişelendiği için normal davranmasını bekleyemem.Ama kadın öğretmeni falan dinlemeden sınıfa dalıp oğlunun yaralanmasına sebep olan 7 yaşındaki çocuğa bağırmaya ve iki öğretmen olmasaymış neredeyse hırpalamaya başlayacak durumda hareketler yapmış.Bu davranışları üstelik sınıfta ve çocukların gözü önünde yapmış.Bir çok çocuk korkudan ağlamış.Öğretmenimiz kadını zapt etmekte çok zorladım bıraksam diğer çocuğu parçalayacaktı dedi.Neyse öğretmenler kadını zar zor sınıftan çıkarmışlar. Çocuğu öğretmenimiz eşliğinde sağlık merkezine götürmüşler.Bende duyunca hemen okula gittim.Diğer veli de okula geldi.Bu sırada çocuğu yaralanan veli çocuğunu bıraktı bu çocuk sınıftan gidecek diye okulda söylenmelere başladı.Her iki velide müdür ile görüştü ikisi de sınıftan benim çocuğum ayrılmasın dedi.Neyse o akşam geçti.Bugün iki veli tekrar karşılaştı.Şiddet sever velimiz diğer çocuğu o kadar korkutmuş ki çocuk sınıfa giremedi korkudan.Annesi zor içeri soktu çocuğu.Ama kadın hala vazgeçmedi.Yine çocukların içinde kadına ve çocuğuna bağırmaya hakaret etmeye başladı.Öğretmen sınıftan zor attı kadını.

Öğretmen durumu müdür beye iletmesine rağmen müdür bey taraf olmak istemiyor.Aranızdan kim isterse o gitsin diyormuş.Ben böyle bir velinin 4 sene boyunca çocuğumun yakınında olmasını istemiyorum dedim.Benim gibi diğer velilerde aynı düşünüyor.Bir dilekçe yazdım akşam velilere imzalatıp müdür beye şikayetimizi tekrar dile getirerek vereceğim.Eğer müdür bey hala ısrarında devam ederse ne kadar şikayet merci varsa başvuracağım.

Ben bu kadar öfke dolu anne ile karşılaşmadım hayatımda.Diğeri de küçük bir çocuk.Çocuk bilerek yapmamış ki.Tenefüste olan bir hadise.Bu kadar küçük çocukları psikolojikmen kötü etkilemenin ne manası var.Eymen o gün akşam eve gelmiş.Anne öyle çok korktuk ki Efe'nin annesinden diyor.Benim çocuğum bunu yaşamak zorunda değil.Bugün kadını gören çocuklar annelerine ürkek gözlerle kadını işaret ediyorlardı.Şimdi biz bu kadını sınıfta istemeyelim de ne yapalım.

Sizce haksızmıyım?

2 yorum:

  1. çok geçmiş olsun tatlım gerçekten zor bir durum ama sonuçta her ikisi de çocuk onlar belki de ertesi gün barışacaklardı umarım tez zamanda istediğiniz gibi sonuçların bu veliyle 4 sene geçmez hakkaten

    YanıtlaSil
  2. aynı vaka bizim sınıfta da oldu. Kaynaştırma çocuğu var sınıfta ailesi vahim görsen o çocuğa üzülüyorum hep.

    YanıtlaSil