Menü

7 Eylül 2016 Çarşamba

SAÇ TARAMA İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Bugün saçlara el attım.Uzun süredir saçlarımda dökülme ve kırılma sorunu olduğu için doğru şampuanı bulmaya çalışırken az araştırmada yaptım.

Acaba bir yerlerde bir hata mı yapıyorum diye.Saçlarım gür dalgalı ve biraz uzun.haliyle taraması çok kolay olmuyor.Ben en kolay banyoda saçlarım ıslakken saçlarımı tararım.Kuruyunca saçlarım kabarır birbirine girer asla taranmaz. Sanırım bir çok kadında benim gibi yapıyordur.Ama işte bu yanlışmış.Saçlar en çok ıslak tarandığında kırılırmış.

Peki ne zaman taranmalı?

saç tarayan kadın resmi ile ilgili görsel sonucu

İşte en önemli soru bu.Saçlar banyoda yıkandıktan sonra bir havlu ile sarılıp saçın nemli kalması sağlanmalıymış. Saçtaki ıslaklığın çoğu gittikten sonra saç havlu ile suyu alındıktan sonra yani önce uçlardan başlayarak taranmalı daha sonra diplere doğru gidilmeliymiş.

Ayrıca bir çoğumuz banyo sonrası saçlarımızı hemen fön ile kuruturuz.Bu da doğru bilinen yanlışlardan biri daha. Fön  saçın nemini alarak saçı kırılmaya müsait bir duruma getiriyor. Ayrıca saçı kendi doğal ayırım yönüne doğru taramakta saçın yıpranmasını ve kopmasını engelleyecek bir işlem.Saçlarınızı çok ince tarakla taramanızı önermem ben.İnce yapılı saçınız olsa dahi kalın aralıklı taraklar saçı hem koparmadan taradığı gibi hem de canınızı acıtmadan saçlarınızı taramanıza yardımcı olur.Rahmetli anneannemin öyle geniş dişli siyah bir tarağı vardı.Hep onunla tarardı.Maşallah hayatını yitirene kadarda güzel saçları vardı.Kadın işi biliyormuş demekki.
geniş dişli tarak resmi ile ilgili görsel sonucu
Saçları toplarken de plastik lastikler yerine kumaş tokaları tercih etmekte daha doğru olacaktır.Ben sanırım bu hatayı uzun süredir yapıyordum.Taki artık saçlarım topladıkça kopmaya başlayana kadar.Artık sık sık saçlarımı örüyorum.Annem örülen saç daha iyi olur daha sağlıklı uzar derdi hep.Bilmem doğrumu ama kafamın daha rahat ettiği doğru.

Mutlu günler.....


1 yorum:

  1. bunların hiçbirini bilmiyordum bak :) bilgilendirme için ellerine sağlık tatlım :)

    YanıtlaSil