Menü

24 Ağustos 2017 Perşembe

MAYASIZ ŞİPŞAK POĞAÇA

Herkese merhabalar.Bugün size çat kapı gelecek yada canınız çektiğinde çabucak hazırlayabileceğiniz mayasız bir poğaça tarifi vereceğim.


Mayasız Şipşak Poğaça

Malzemeler

*Yarım su bardağı sıvı yağ

*Yarım su bardağı yoğurt

*Bir yumurta(sarısı üstüne akı içine)

*1Tatlı kaşığı tuz

*Yarım tatlı kaşığı şeker

*1 Çay kaşığı ( tepeleme) kabartma tozu 

*2 bardaktan az fazla un


İç Harcı

*Patates veya peynir


Üzeri İçin
*Yumurta sarısı ve az sıvı yağ

*Çörekotu,susam yada haşhaş

YAPILIŞI

Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Ben 2 bardaktan çok az daha fazla un kullandım.Hamuru çok sert yapmayın yoksa poğaçanızın içi yumuşak olmaz.Hamurunuz hazır olunca küçük parçalar alarak tezgahta hafif elinizle düzleştirip içine iç harcını koyun.Poğaçaların kapattığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Önceden ayırdığımız yumurta sarısının içine az sıvı yağ dökerek karıştıralım.Bu karışımdan tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine sürelim.Üstüne çörekotu, susam yada benim gibi haşhaşta dökebilirsiniz. 


Önceden ısıttığınız fırınınızda (fırın ayarınızı marka ve modeline göre kendiniz ayarlayın) yaklaşık 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

İçi yumuşak dışı kıyır kıyır çok güzel bir poğaça oluyor.Üstelik çok çabuk bir şekilde hazırlanıyor.Çat kapı gelen misafire  şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarif.Ben yarın gelecek misafirlerim için bugünden yaptım.Ufaklıklardan tam not aldı.Deneyin bakalım sizde beğenecek misiniz?


Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder