Menü

9 Kasım 2016 Çarşamba

Anne Bebek Ürünlerinin Çocuk Gelişimi ve Sağlığındaki Önemi

Artık çocuk büyütmek eskiye nazaran daha zor.Hem psikolojik hem maddi hemde maalesef kullandığımız ürünlerin verdiği zararlar bunların başında geliyor.

mutlu anne bebek resmi ile ilgili görsel sonucu

Anneler hamilelik sürecini ne kadar rahat ve sağlıklı geçirirlerse bebekte bir o kadar rahat olduğunu söylerim hep.Sağlıklı yiyecekler yemek,ruh halini düzenleme ve bebek doğduktan sonra da onun için daha faydalı ve sağlıklı ürünler kullanmak anneliğin en önemli hususlarından artık.

Kullanılan her anne bebek ürünleri maalesef sağlık açısından çocukların gelişimi olumlu yönde etkilemiyor.En basiti bebekler için olan şampuan ve sabunlar.Her bebe şampuanı kullanılmamalı bence.Bebeğin hassas tenine uygun mu alerjik bir reaksiyona neden olur mu diye iyice araştırdıktan sonra güvenilen markaları almak her zaman için daha doğru olacaktır.

Ayrıca maalesef artık bir çok bebek  sadece anne sütü ile doymuyor.Bu yüzden ek gıda için mama takviyesi gerekiyor.Diyeceksiniz ki eskiden  mama mı vardı.Evet yoktu.Ama eskiden bu kadar gdo da yoktu.Şimdi bebekler okadar hassas bünye ile doğuyorlar ki anneler ne yapacağını şaşırıyor.Örneğin benim oğlumun doğuştan süt alerjisi oldu.Öyle her türlü mama bünyesi için uygun değildi.Ayrıca her mamayı da her çocuk yemiyor.Bunun içinde belirli kriterlere uygun mamalar var.

 Ben ayrıca özellikle bu anne bebek ürünlerinden güneş koruyuculara çok önem veriyorum.Hem kendim hemde çocuklarım için.Kendim için güvendiğim belli başlı güneş koruyucu markaları dışında çok değişiklik yapmıyorum.Ama çocuklar için çok araştırIp alıyorum.Çünkü bu cilt şakaya gelecek bir şey değil.Çocukların gelişimleri için onlara zarar verecek çok çok yüksek faktörlü yada güneş koruması açısından işe yaramayan çok ucuz ne olduğu çok belli olmayan ürünleri kesinlikle almam.


Kısacası kullandığımız bir çok ürünün çocuklarımızın gelişimde büyük rol oynadığını unutmayalım.İyice araştırıp güvendiğimiz ve bildiğimiz markaları ve ürünleri almaya çalışalım.Mutlu ve sağlıklı çocuklar istiyorsak bunun için çabalaması da biz ebeveynlere düşüyor.

Evet önümüzdeki yol uzun ve meşakatli ama yılmak yok ..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder