Menü

13 Nisan 2017 Perşembe

Alerjik Ciltler İçin Bakım Önerileri


Her cildin kendine özgü bir yapısı var. Kendimiz cilt yapımızı seçemiyoruz ama cildimiz için yapabileceğimiz, daha güzel, daha sağlıklı olması için yapabileceğimiz şeyler de elbette yok değil. Zira hiçbir cilt, hiçbir yaşta istesek de istemesek de kusursuz olamıyor, o yüzden keşke cildim şöyle olsun deme lüksümüz yok özünde zira her cildin kendine özgü avantajlı ve dezavantajları durumları var.

Bilimsel olarak bakıldığında temel cilt tipleri kuru, normal, karma ve yağlı cilt tipi olarak adlandırılıyor ama tıp insanları aslında hassas cilt diye bir cilt tipinin olmadığını belirtiyorlar. Ama kimi ciltlerin hassas olduğunu da yok sayamayacağımıza göre bu ciltlerin temel özelliklerini şöyle sıralamak mümkün:

1.       Alerjik yapıya eğilimlidirler
2.       Kolayca kızarırlar
3.       Pul pul dökülmeler görülür
4.       Kaşıntı problemi sıklıkla yaşanır
5.       Güneşe karşı hassasiyetleri fazladır
6.       Toleransları düşüktür
7.       Bu tür ciltler genelde beyaz tenli olan ciltlerdir ve çoğu zaman renkli gözlü olan insanlardır.


İşte böylesi cilt yapısı olan insanların en temel özelliklerinden birisi olan alerjen yapı cildi özellikle mevsimle geçişlerde son derece yıpratabilir. Hiç beklenmedik bir anda polene bağlı olarak, güneşe bağlı olarak, kullanılan kimi makyaj malzemelerine bağlı olarak ya da diğer başka bir nedenden dolayı cilt aniden kabarabilir, kaşınabilir ki bu tür durumlar için de yapılabilecek iki türlü alternatif vardır ve en uygun olanı bu iki alternatifin birlikte kullanılmasıdır.
Bunlar sizin de tahmin edebileceğiniz üzere doğal yöntemler ve dermokozmetik ürünlerdir. Alerjik ciltler için bakım önerisi olarak bizim bu yazıda size bahsedeceğimiz ürün La Roche Posay markasının TolerianeUltra isimli ürünü ama öncesinde bu ürünün etkisini güçlendirmek için yapılabilecek olan şeyler neler onlara bir bakalım.

 
Doğal Yöntemler
Eğer cildiniz alerjik bir yapıya sahip ise yapılması gereken şeylerin en başında gelen şey elbette cildinizin doğru bir biçimde dış etkenlere karşı korunmasıdır. Özellikle yaz aylarında çok sıcağa çıkarken güneşten ve sıcaktan korunmak için başa geçirilecek bir şapka ve cildin özelliğine uygun güneş koruyucu yapılması gerekenlerin başında gelir.


Bir diğer doğru yöntem bir ise detoks olarak pek çok kadının favorisi olan bir içecek, bu içecek çok basit, çok ekonomik ve her zaman her evde yapılabilecek türden. Soğuk bir bardak suyun içine bir limon suyu sıkıp içmek. Yani limonlu soğuk suyu aç karnına içmek son derece ideal olan ve alerjik yapılarak iyi gelen bir uygulama ve mutlaka düzenli olarak tüm mevsimlerde kahvaltıdan yarım saat önce içilmesi gerekiyor. İçine saf bir tatlı kaşığı bal ve biraz nane katıldığında ise cildi güzelleştirdiği bilinen bir diğer gerçek

Mümkün olduğunca makyaj yapan bir insan iseniz o zaman mineral makyaj malzemelerini kullanmanızda fayda var. Zira mineral makyaj malzemesi ürünleri ciltte alerji yapmayan, doğal olan makyaj malzemeleri ama eğer mineral makyaj malzemeleri bulamıyor ise çok fazla kimyasal içermeyen ürünleri tercih etmeli ve makyaj yaparken asla aşırıya kaçılmamalı. Makyajdan sonra da cilt mutlaka temizlenmeli.

Bol bol su içilmesi cilt bariyerlerini güçlendirdiği için mutlaka gün içinde mevsime bakılmaksızın su tüketimi yapılmalı.

Cildi nemlendirmek için Hindistan cevizi yağı, temizlemek için saf süt,  cildi doğal yapısında tutmak için saf gül suyunu düzenli kullanmanız da cildinizin alerjik yapısına iyi gelecektir.

Yine bir tür detoks etkisi yapacak, yeşil çayın abartılmadan tüketilmesi, cilde dönem dönem peeling yapılması ve tüm bunlardan asıl önemlisi, sağlıklı, GDO’suz, organik ürünler ile beslenilmesi işin en temel püf noktasıdır.

Çok Özel Bir Ürün La Roche Posay Toleriane Ultra     

Ama elbette tüm bunlar yetmez mutlaka doğru bir bakım ürününü de kullanmak gerekir. Fransızların dünyaca ünlü La Roche Posay markasının bu noktada çözüm odaklı mükemmel bir ürünü var ve dünya çapında pek çok dermatolog da bu tür durumlar için bu ürünü tavsiye ediyor. Adı yukarıdan da görüleceği üzere LaRoche Posay Toleriane Ultra.

40 ml olarak pompalı şişede piyasaya sunulan bu ürün ebatları itibarı ile her çantaya sığacak yeterlilikte. Pompalı şişe olmasından dolayı da oldukça kolay bir kullanıma sahip ki bu bile aslında son derece bir avantaj.

Uzun yıllar yapılan klinik araştırmalar sonucunda piyasaya sunulan bu ürün, aşırı derece hassas ve alerjiye eğilimli ciltlerin tüm mevsimlerde tüm cilt tiplerinde gönül rahatlığı ile kullanabileceği bir ürün.

Ürünün belki de en büyük avantajı ve faydası markanın tüm ürünlerinde olan ve adını aldığı La Roche Posay termal suyunda gizlidir. Zira bu şifalı suyun cildi yatıştırıcı ve alerjik reaksiyonları giderici bir su olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumdadır.

Nitekim ürün alerjik ciltlerde test edildiğinde etkisi denekler üzerinde kanıtlanmış durumdadır.  Tüm bunların yanında alerji yapmasına neden olabilecek paraben, lanolin, alkol ve boya içermez. Bu yüzden de herhangi başka bir sorun yaratma olasılığı da mevcut değildir.

Sabah ve gece yatmadan önce düzenli olarak tüm mevsimlerde, tüm yaşlarda cilde uygulandığında anında cilt tarafından emilir, iz bırakmaz ve anında bir ferahlama sağlar. Rahatlık hissi verir. Tüm bunların yanında cildi nemlendirir ve ille de makyaj yapanlardan iseniz makyaja cildi hazırlar.

Tüm bunlara bağlı olarak eğer cildiniz alerjiye eğilimli bir cilt ise mutlaka La Roche Posay Toleriane Ultra düzenli olarak kullanılmalıdır.

     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder