Menü

12 Nisan 2017 Çarşamba

Bioderma Photoderm Serisi

Ozon tabakası, atmosferde yeryüzüne ulaşan güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan kalın bir tabakadır. Son 50 yıl içerisinde bu tabakanın tahrip edilmesi sebebiyle güneşin zararlı ışınları bizlere ulaşabilmekte ve deri kanseri gibi sağlık problemlerine sebep olmakta ve bağışıklık sistemini etkilemektedir. Özellikle yaz ayları yaklaştıkça güneş yüzünü göstermektedir ve sıcaklıklar giderek artmaktadır. Olumlu etkilerinin yanı sıra ozon tabakasında oluşan ciddi tahribatın etkisi ile güneşin cildimize bir hayli fazla zararı da dokunmaktadır. Bu olumsuz etkilere karşı cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruma büyük önem taşımaktadır.

            Güneşten yayılan ışınlar ve bu ışınlar ile taşınan ısı enerjisinin % 50’si yeryüzüne ulaşır. Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlar 3’e ayrılır ve herbirinin farklı etkileri vardır.Bu ışınlar Ultraviyole C, UVA ve UVB ışınlarıdır. UVB ışınları yeni melaninin yapımını uyarır ve cilde salınımını sağlar, DNA bantlarına ciddi hasar verir, ben oluşmasına ve bazı cilt kanseri tiplerine (melenoma hariç) neden olur, cildin yaşlanmasına neden olur, kolayca güneş yanığına yol açar. Ultraviyole C ışınlarının tamamına yakını ozon tabakası tarafından tutulan en zararlı ışın türüdür. Kısa sürede cilt üzerinde ciddi derecede zararlara ve güneş yanıklarına sebep olabilir. UVA ışınları ise cildin hızlı yaşlanmasına ve UVB'ye kıyasla daha az kansere neden olduğu düşünülmekle birlikte diğer cilt kanserlerinden daha tehlikeli olan melanoma neden olur. Genel olarak UV ışınları insan sağlığı üzerine olan zararlı etkilerini daha çok deri hücrelerini etkileyerek gösterirler. Deri üzerine olan etkilerini cildin alt katmanlarına dek nüfuz ederek gösterirler. Kök hücreleri etkilerler ki, bu zararlı cilt yapısının oluşmasına neden olur ve cildin genetik yapısına (DNA) zarar verir. Bu süreçte, vücuttaki kollajen proteini azalmakta ve cilt daha ince güçsüz, pürüzlü ve kırışıklıklarla dolu olmaya başlamaktadır. Aşırı güneş ışığında sadece birkaç dakika kalmak bile kollajen üretimini zarara uğratmaktadır. Bu kapsamda cildin maruz kaldığı güneş ışınının deride zaman içerisinde incelme, kırışıklık, cilt kuruluğu, lekelenme, kılcal damarların belirginleşmesi, erken yaşlanma, deri kanserinin oluşma riskinin artması, güneş alerjisinin tetiklenmesine yol açabilir.

            Güneşin tadını doyasıya çıkarmak, pırıl pırıl bir güneş altında kumsalda vakit geçirmek ve cildimizin bronzlaşması kendimizi iyi hissettirir. Vücudumuzda D vitamini oluşumunu sağladığı için güneş ışınlarına gereksinim de vardır. Ancak güneş ışınlarının zararlı etkilerinin de olduğu bilinmelidir. Cilt rengi koyu olanlar güneşe daha az duyarlı olsalar da herkes ve özellikle bebek ve çocuklar güneşin yakan ışınlarından korunmalıdır. Çoğu güneş hasarı çocuklukta olur, yıllar geçtikçe eklenerek artar ve deri hücrelerinin hasarı ile başlayıp, erken yaşta kırışıklıklar, deri lekeleri ve en sonunda cilt kanseri meydana gelebilir.

            Yukarıda bahsedilen etkiler düşünüldüğünde özellikle yaz aylarında birçok insanın sevdiği güneş ışınları göründükleri kadar masum değildir. Birçok yararı olması ve insanların güneşi sevdiği düşünüldüğünde güneş ışınlarından saklanmak çözüm değildir. Güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin bu sorunlardan etkilememesi için Bioderma firmasının yıllara dayanan dermotoloji alanındaki uzmanlığı ile üretilen Bioderma photoderm serisi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Seri içerisindeki ürünler birçok güneş koruyucu kremin aksine tamamen organik içeriklidir ve herhangi bir kimyasal içermezler. Dolayısı ile kimyasal maddelerden kaynaklı ciltte alerjik reaksiyonlara ve zarara neden olmazlar.

            Ciltte güneş ışınlarına maruz kalma sonucu görülebilecek güneş yanığı, kırışıklıklar, cilt lekeleri gibi sorunlar hem sağlık açısından hem de cildin canlı görüntüsü açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verir. Bu sorunların dışında ciddi derecede cilt kanserine varan sorunlara sebep olan güneş ışınları bir o kadarda yararlı etkiye sahiptir. Bu zararlı etkilerden kurtularak güneş altında aklınızda bir soru işareti kalmadan güzel zaman geçirmenizi sağlamayı amaçlayan Bioderma photoderm serisi cilt tipinize, güneş ışınlarının miktarına (mevsim, günün saati) ve coğrafi koşullara (enlem, boylam) göre sizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için ihtiyaçlarınıza uygun bir çözüm sunmayı hedefler. Güneşe karşı korunmak üzere her ihtiyaca yönelik çözümler üreten Bioderma photoderm serisi özel Hücresel Bioprotection patenti ile hücreden başlayan koruma sağlar.
            Bioderma photoderm serisi 25’den fazla ürünüyle güneşe karşı tam koruma sağlamayı ve sağlıklı bir bronzluk elde etmenizi hedefler. Güneş koruması kadar cilt tipinizin ve kullanacağınız bölgenin önemli olduğunu düşünerek hazırlanan ürünler farklı sorunlara kesin çözümler üretmenizi sağlar.

            Güneş, cilt lekelerinin oluşumunda en önemli etkendir. Genelde kadınlarda yanaklar, burun, alın ve dudak üstünde kesin oluşum sebebi bilinmeyen kahverengi geniş lekeler görülmektedir. Açık tenli kişilerde güneşin deride yıllar içinde yarattığı etkiyle ortaya çıkan ve lentigo olarak adlandırılan “yaşlılık” lekeleri ise daha geç yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Bunlar güneşe maruziyetin en fazla olduğu alın, yanaklar, burun, dekolte ve el üstlerinde daha fazla görülürler.Bu lekeler güneşe fazla maruz kalındığında hızla oluşabilirler fakat lekelerin giderilmesi maalesef o kadar kolay olmamaktadır. Bu lekelerin oluşumunu engellemekte de son derece etkili olan photoderm içeriğindeki etkili maddeler ile biyolojik olarak cilt koruma mekanizmasını güçlendirerek güneşe karşı koruma sağlar ve cildin beslenerek daha dengeli olmasına yardımcı olur. Bu korumayı sağlarken de cilt üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmaz ve ağırlaşmış yağlı bir tabaka oluşturmayarak güneşin tadını çıkarmanıza yardımı olur.


            Eğer sizde kendiniz ve sevdikleriniz için geçireceğiniz güneşli günlerin acılı ve sorunlu bitmesini istemiyorsanız ve bunu yaparken de tamamen doğal içerikler ile güneş koruması sağlamak istiyorsanız Bioderma firmasının Bioprotection patentliphotoderm serisi ürünlerinden sizin için özel olarak tasarlanmış olanı kesinlikle denemelisiniz. Photoderm ile artık güneş altında sağlıkla parlayan en değerli giysiniz olan cildiniz güvence altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder